Pyragas su baklažanais ir pomidorais

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

sluoksniuota bemielė tešla: 300 gramų
baklažanai: 1
pomidorai: 3
kiaušiniai: 1
grietinė: 2-3 valgomieji šaukštai
kietasis sūris: 50 gramų
džiovintas česnakas
provanso žolelių mišinys
džiovinta kalendra
druska
juodieji pipirai
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Pirmiausia tešlą atitirpinkime pagal instrukciją. Jeigu reikia pakočiokime. Į tortinę arba kitą apvalią skardą įtieskime kepimo popierių. Tada apačią bei centimetro aukščio kraštelį išklokime tešla. Ją subadykime šakute bei kiškime į įkaitintą orkaitę iki laipsnių temperatūros maždaug minutėms.
2
Baklažaną supjaustykime plonomis riekelėmis - kažkur cm storio, išdėliokime skardoje bei taip pat pakepkime orkaitėje, kol šis pradės minkštėti.
3
Kol kepa, riekelėmis susmulkinkime ir pomidorus, o kiaušinį gerai išplakime su grietine bei prieskoniais (išskyrus česnaką). Ant tešlos sluoksniuokime apkeptus baklažano skritinėlius bei šviežią pomidorą. Viską užpilkime plakiniu, o tada jau apibarstykie džiovintu česnaku. Pyragą pavartykime, kad užpilas patektų į visus tarpelius. Tada vėl dėkime į orkaitę bei kepkime kažkur - minučių.
4
Bebaigiant kepti, kai tešla jau visiškai iškeps, o baklažanai įgaus gražų rusvą atspalvį apibarstykime pyragą susmulkintu sūriu bei leiskime jam ištirpti. Skanaus!