Pyragas su vyšnių įdaru

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingridientai

miltai: 125 gramai
sviestas: 110 gramų
vanduo: 3 valgomieji šaukštai
šaldytos vyšnios be kauliukų: 400 gramų
cukrus: 1/4 puodelio
kukurūzų krakmolas: 1 valgomasis šaukštas
citrinos sultys: 1 valgomasis šaukštas
tarkuota citrinos žievelė: žiupsnelis
kiaušiniai: 1
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti
ADSENCE HERE

Gaminimo eiga

1
Pirmiausia šaltą sviestą supjaustome kubeliais ir dedame į maisto smulkintuvą kartu su miltais.
2
Tuomet keliais paspaudimais maišome, kol gausime stambius trupinius.
3
Supilame šaltą vandenį bei vėl trumpam įjungiame maisto smulkintuvą.
4
Tada gautus trupinius iškrėčiame ant maistinės plėvelės, suformuojame gumulą bei įdedame valandai į šaldytuvą.
5
Pasiruošiame įdarą: nutarkuojame gerai nuplautos citrinos žievelę.
6
Tuomet atitirpusias uogas užpilame cukrumi bei krakmolu, dedame citrinos žievelę bei vieną valgomąjį šaukštą citrinos sulčių. Viską gerai sumaišome.
7
Praėjus valandai išimame tešlą iš šaldytuvo, padaliname į dvi dalis. Paviršių, ant kurio kočiosime tešlą, pabarstome miltais. Iškočiojame du plonus tešlos lakštus.
8
Vieną tešlos lakštą atsargiai įklojame į sviestu pateptą kepimo indą, nupjauname tešlos perteklių.
9
Tada supilame paruoštas uogas.
10
. Atsargiai imame likusį tešlos lakštą bei uždengiame indą. Kraštus sandariai užspaudžiame ir nupjauname atlikusią tešlą. Išplakame kiaušinį su vienu valgomuoju šaukštu vandens bei konditeriniu teptuku tolygiai aptepame pyrago viršų. Peiliu padarome įpjovimus.
11
. Galiausiai kepame iki laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje kažkur minučių arba kol tešla taps nuostabiai gražios auksinės spalvos. Iškepus leidžiame šiek tiek atvėsti, pabarstome cukraus pudra bei skanaujame.