Pyragėliai su mėsa

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

šaldyta bemielė sluoksniuota tešla: 500 gramų (lakštais)
malta jautiena: 300 gramų (arba kiaulienos)
svogūnai: 1
džiovintas raudonėlis: žiupsnelis
druska: žiupsnelis
malti juodieji pipirai: žiupsnelis
sukapotos petražolės: 1 šaukštas
sviestas: 1 šaukštas
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Pirmiausia šaldytą tešlą ištraukiame iš šaldiklio, paliekame sušilti. Jei tešla stora, pabarstome ją miltais bei pakočiojame.
2
Tuomet svogūną nulupame, smulkiai supjaustome bei suberiame į keptuvėje ištirpintą sviestą. Kepiname, iki svogūnai taps skaidrūs. Tada suberiame jautienos faršą. Pamaišydami kepiname ant nesmarkios ugnies maždaug minučių. Paskui suberiame druską, pipirus, raudonėlį, išmaišome bei kepiname dar kažkur minutes. Nukeliame nuo viryklės, įmaišome petražoles bei paliekame atvėsti.
3
Po to ant tešlos lakšto šaukštu tolygiai paskleidžiame keptą mėsą bei suvyniojame tešlą į ritinėlį. Viršų bei ypač sujungimo vietą gerai patepame išplaktu kiaušiniu. Galiausiai ritinėlį padedame į kepimo popieriumi išklotą skardą bei pašauname į iki laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepame maždaug - minučių. Skanaus!