Ridikėlių ir sūrio apkepas

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Atėjo šiltasis sezonas, o su juo ne tik šiltos, gražios ir šviesios dienos, bet ir daug daug daržovių! Viena iš jų - mūsų mėgiamas raudonas ir sveikas ridikas. Tai ne tik puiki daržovė ir pagalbininkas ruošiant ir gardinant salotas, bet ir fantastiškai skanus apkepų ingredientas! Taigi, jei norisi išbandyti kažką naujo - pasigainkite šį sultingą, aromatingą, skanutėlį apkepą :)

Ingredientai

2-3 puodeliai ridikėlių
250 g tarkuoto fermentinio sūrio
100 g tarkuoto čederio sūrio
100 ml grietinėlės
Priedai: druska, pipirai, citrinos sultys
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Į keptuvę supilti grietinėlę, pagardinti prieskoniais, užkaisti ir pašildyti, suberti dalį tarkuoto čederio sūrio - taip pagaminsime padažą apkepui.
2
Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių, pasiruošti kepimo indą, jį padengti kepimo popieriumi. Suberti pusę pilnų ar per pusę perpjautų ridikėlių, užpilti dalį padažo ir apiberti dalimi tarkuotų sūrių, tuomet suberti likusius ridikėlius, supilti likusį padažą ir apiberti likusiu sūriu.
3
Kepti apie 40-45 min., kol sūris gražiai išsilydys ir apskrus.