Risotto su voveraitėmis ir rūkyta vištiena

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingridientai

risotto ryžiai: 200 mililitrų
daržovių sultinys: 600 mililitrų
sausas baltas vynas: 100 mililitrų
svogūnai: 1/2 svogūno (susmulkintas)
alyvuogių aliejus: 1-2 valgomųjų šaukštų
voveraitės: 0,75 l
rūkyta vištienos krūtinėlė: 1
druska
šviežiai malti pipirai
sviestas: 3-4 valgomieji šaukštai
parmezanas (tarkuotas)
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti
ADSENCE HERE

Gaminimo eiga

1
Pirmiausia puode užviriname sultinį, išjungiame bei laikome šiltai. Keptuvėje ištirpiname valgomuosius šaukštus sviesto ir jam įkaitus pakepiname susmulkintas voveraites bei rūkytą vištieną, kol grybai vos suminkštės, o vištiena apskrus.
2
Tuomet kitoje keptuvėje įkaitiname aliejų, pakepiname kubeliais susmulkintą svogūną, kol šis suminkštės. Suberiame ryžius bei nuolat maišant pakaitiname maždaug minutes, kol ryžiai taps skaidrūs. Supilame vyną bei lėtai maišome tol, kol šis išgaruos.
3
Galiausiai įpilame porą samčių sultinio bei nuolat atsargiai bei palengva maišome, kol ryžiai sugers sultinį. Vėl įpilame porą samčių sultinio bei šį procesą kartojame tol, kol ryžiai bus visiškai išvirę (tai užtrunka maždaug minučių). Likus porai minučių iki ryžių virimo pabaigos, įberiame druskos, šviežiai maltų pipirų, sudedame pakepintus grybus bei vištieną, likusį sviestą bei tarkuotą parmezano sūrį. Tikras skanumėlis!