Ryžių ir špinatų apkepas

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Paprastas, gardus ir sveikas pasirinkimas pietums ar vakarienei. Jeigu, jau pabodo mėsos patiekalai ir norisi išbandyti kažką naujo? O gal esate vegetaras? Jei taip, tuomet šis receptas - kaip tik Jums!

Ingredientai

500 g špinatų lapų
1,5 puodelio ilgagrūdžių ryžių
20 g sviesto +indo ištepimui
1 puodelis tarkuoto parmezano sūrio
0,5 puodelio smulkintų migdolų
1 puodelis rikotos
Priedai: druska, pipirai, muskatas, citrinos žievelė ir kiti pagal skonį.
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Užvirti pasūdytą vandenį, sudėti špinatus ir juos apvirti apie 30 sekundžių, tuomet nupilti karštą vandenį, špinatus nupilti šaltu vandeniu ir gerai nusunkti.
2
Špinatus smulkiai supjaustyti.
3
Išvirti ryžius, palaukti, kol atvės.
4
Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių, pasiruošti kepimo indą, jį ištepti sviestu ir pabarstyti šiek tiek parmezano.
5
Dubenėlyje ištirpinti sviestą, suberti smulkintus migdolus, palikti 2 minutėms ant vidutinės ugnies, įberti šiek tiek druskos.
6
Į kitą dubenį suberti ryžius, sudėti visus paruoštus ingredientus, priedus, išskyrus špinatus ir šiek tiek sūrio, ir viską gerai išmaišyti.
7
Suberti smulkintus špinatus, viską dar kartą išmaišyti.
8
Gautą masę sudėti į kepimo indą, apibarstyti sūriu.
9
Kepti orkaitėje iki 10min., kol sūris gražiai apskrus.