Saldūs virtinukai

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Saldūs virtinukai vaikams.

Ingredientai

Makaronų tešla:
280 g miltų,
2 kiaušiniai,
2 kiaušinių tryniai,
1 žiupsnelis druskos,
1,5 šaukšto aliejaus,
2 šaukštai drungno vandens.
Įdaras:
100 g sviesto,
40 g cukraus,
1/2 citrinos sultys ir tarkuota žievelė,
3 kiaušinių tryniai,
20 ml vyšnių arba slyvų likerio,
400 g varškės,
po 40 g smulkiai supjaustytų cukruje virtų apelsinų arba citrinų,
1 šaukštas granatų sirupo.
Vaisių padažas:
250 g braškių,
1 šaukštas cukraus pudros,
40 ml likerio "Cointreau".
1 kiaušinis (aptepti),
rudojo cukraus (pabarstyti),
keli melisos lapeliai (papuošti).
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Miltus nusijokite į dubenį, viduryje padarykite duobutę.
2
Į ją įmuškite kiaušinius, kiaušinių trynius, suberkite druską, supilkite aliejų, vandenį.
3
Suminkykite elastingą tešlą ir palikite pastovėti.
4
Iki purumo išsukite kambario temperatūros sviestą su cukrumi.
5
Įmaišykite citrinos sultis, žievelę, kiaušinių trynius, vaisių likerį, varškę, cukatas ir granatų sirupą.
6
Masę ištrinkite ir pusę valandos palikite pastovėti. Tuo tarpu plonai iškočiokite tešlą į taisyklingą stačiakampį.
7
Kiaušinį išplakite ir patepkite juo tešlą.
8
Įdarą geriausia paskirstyti iš konditerinio maišelio su skylute.
9
Vienodais atstumais ant vienos tešlos lakšto pusės išspauskite mažus įdaro kauburėlius.
10
Uždenkite kita tešlos puse, tarpus prispauskite. Peiliu išpjaukite mažus virtinukus.
11
Dėkite į verdantį menkai pasūdytą vandenį ir virkite apie 3 minutes.
12
Išimkite ir gerai nuvarvinkite.
13
Padažui braškes sutrinkite, sumaišykite su cukraus pudra ir pertrinkite per sietelį.
14
Braškių tyrę aromatizuokite likeriu "Cointreau" ir išdėliokite į lėkštes.
15
Virtinukus pabarstykite ruduoju cukrumi ir patiekite su uogų tyre. Papuoškite melisos lapeliais.