Sausainiai „Smaližiaus svajonė“

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingridientai

sviesto: 150 gramų
cukraus: 70 gramų
vanilinio cukraus: 20 gramų
kiaušinių trynių: 1
persijotų miltų: 150 gramų
riešutų: 110 gramų (40 g smulkiai maltų lazdynų arba žemęs riešutų, 70 g stambiau sumaltų riešutų - apvoliojimui)
mėgstamos uogienės: 4 valgomųjų šaukštų (arba Rududu karamelės)
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti
ADSENCE HERE

Gaminimo eiga

1
Pirmiausia minkštą sviestą gerai išsukame su cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Tuomet po vieną įleidžiame trynius.
2
Tada persijotus miltus sumaišome su maltais riešutais bei beriame į sviesto masę. Viską gerai išmaišome bei suminkytą tešlą įsukame į maistinę plėvelę ir laikome maždaug valandą šaldytuve.
3
Tuomet iš atšaldytos tešlos rankomis formuojame nedidelius kamuoliukus, juos pavoliojame riešutuose, dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos, tada truputį suplojame bei pirštu įspaudžiame duobutę. Į ją įkrečiame uogienės arba karamelės „Rududu“ (pastarosios dėkime labai mažai, nes kepant ji išteka. Kai sausainiai iškeps, tada jau galime prisidėti jos šiek tiek daugiau). Sausainiai kepdami truputį išsiplečia, todėl juos dedame palikdami tarpus.
4
Galiausiai kepame iki laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug minučių. Skanaus!