Šėtonišku padažu įdarytos bulvės

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Įdarytos bulvės

Ingredientai

:
4 didelės bulvės,
druskos, kmynų,
1 nenulupto česnako skiltelė,
1 svogūnas - nenuluptas, perpjautas perpus.
Padažui:
5 juodieji pipirai,
10 grūdelių garstyčių,
3 šaukštai aliejaus,
2 džiovintos aštriosios paprikos,
1 šaukštelis sukapoto imbiero,
3 skiltelės česnako,
450 g pomidorų,
druskos, žiupsnelio cukraus,
4 džiovinti susmulkinti abrikosai,
2 šviežios žalios aštriosios paprikos, supjaustytos žiedeliais.
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Bulves gerai nuplaukite ir 20 min. apvirkite sūdytame vandenyje, į kurį suberti kmynai, įdėta nelupta česnako skiltelė ir svogūnas.
2
Nusunkite, svogūną ir česnaką išmeskite.
3
Tada kiekvieną bulvę įsukite į lakštą aliuminio folijos ir dar pusvalandį kepkite karštoje 200 (laipsnių C) orkaitėje.
4
Tuo tarpu sausoje keptuvėje pakaitinkite pipirų ir garstyčių grūdelius.
5
Sudėkite džiovintų paprikų ankštis, česnaką, imbierą, pakepinkite, gerai išmaišykite.
6
Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite, supjaustykite gabalėliais, suberkite į prieskonius.
7
Įberkite druskos ir žiupsnelį cukraus.
8
Maišydami patroškinkite ant vidutinės liepsnos, kol masė ims tirštėti.
9
Sudėkite kapotus abrikosus ir žaliųjų paprikų ankštis.
10
Padažas tinka tiek šiltas, tiek šaltas. Bulves per foliją įpjaukite kryžmai, atsargiai praskėskite, nuimkite foliją, o į įpjovą įkrėskite šėtoniško padažo.