Pirmiausia pieną arba vandenį pašildome iki maždaug laipsnių temperatūros. Mieles, šaukštą cukraus ir pusę stiklinės pieno ištriname ir kildiname kažkur minučių.
2
Tada kol mielės kyla, persijojame miltus bei į pašildytą pieną sudedame margariną, druską ir cukrų. Viską ištirpiname, suberiame į miltus bei užminkome tešlą. Baigdami minkyti supilame mieles, dar paminkome bei paliekame tešlą maždaug – minučių pakilti, šiltai uždengę audeklu.
3
Įdarui rūkytus lašinukus supjaustome kubeliais, suberiame pipirus bei nuplikytas bei išgarintas aguonas. Je patinka, galime įdėti pakepintų svogūnų.
4
Tešlą padaliname į lygius gabaliukus (maždaug po gramų), kiekvieną pakočiojame, dedame po gramų įdaro bei suspaudžiame kraštus. Pyragėlius į skardą dedame siūlėmis į apačią. Dar truputį pakildiname ir patepame kiaušinio plakiniu.
5
Galiausiai kepame iki laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug – minučių, kol pyragėliai pasidaro gražios tamsiai gelsvos spalvos. Skanaujam!
PALIKTI ATSILIEPIMĄ
El. pašto adresas nebus publikuotas.