Šokoladiniai blyneliai

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingridientai

kiaušiniai: 1 (didelis)
plakamoji grietinėlė: 200 mililitrų
tirpintas sviestas: 2 valgomieji šaukštai
rudasis cukrus: 5 valgomieji šaukštai
tirpintas tamsus šokoladas: 50 gramų
nesaldinta kakava: 1 valgomasis šaukštas
maltas muskatas: 1/4 šaukštelio
miltai: 3/4 puodelio
kepimo milteliai: 1 arbatinis šaukštelis
riešutų aliejus: 1 valgomasis šaukštas
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti
ADSENCE HERE

Gaminimo eiga

1
Pirmiausia įmušame kiaušinį į gilų dubenį bei išplakame su šakute. Cukrų išsukame su ištirpintu sviestu bei supilame į kiaušinio plakinį.
2
Tuomet šokoladą kaitiname prikaistuvyje, ant nedidelės ugnies, kol masė visiškai ištirpsta, tampa vientisa bei blizgi. Ištirpusį šokoladą kiek atvėsiname ir supilame į tešlą, įmaišome. Sudedadame muskatą ir kakavą, gerai išmaišome.
3
Tada miltus sumaišome su kepimo milteliais. Po truputį pilame į tešlą, pakaitomis su grietinėle, išmaišome gerai. Į tešlą įpilame šaukštą aliejaus, dar kartą gerai išmaišome.
4
Galiusiai keptuvę ištepame mažu gabalėliu sviesto bei įkaitiname. Blynelių tešlą semiame su šaukštu bei dedame į keptuvę. Kepame ant silpnos ugnies, iš abiejų pusių, po maždaug minutes. Patiekiame apliedami mėgstama uogiene arba tiesiog apibarstydami cukraus pudra. Skanumėlis!