Šokoladiniai putėsiai

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

200g pieniško arba tamsaus laužyto šokolado
4 kiaušiniai (su atskirtu tryniu ir baltymu)
1 šaukštas pasirinkto likerio
300ml sutirštintos grietinėlės
Papildoma plakta grietinėlė ir cukraus drožlės papuošimui
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Įdėkite šokoladą į karščiui atsparų indą. Indą su šokoladu įdėkite į puodą su vandeniu ir kaitinkite kol šokoladas inde ištirps. Šokoladui ištirpus patraukite jį nuo karščio.
2
Naudodamiesi maišytuvu sumaišykite kiaušinio trynius ir likerį. Truputį atvėsinkite.
3
Dideliame inde suplakite grietinėlę. Švelniai įmaišykite grietinėlę į šokolado mišinį.
4
Į sausą indą supilkite kiaušinių baltymus ir išplakite.
5
Švelniai pilkite kiaušinių baltymus į šokolado mišinį ir gerai išmaišykite. Išpilstykite į 2-4 indelius arba į vieną didelį. Uždenkite ir atvėsinkite per naktį kol sukietės. Patiekite su papildoma plakta grietinėle ir šokolado drožlėmis.
6
Patarimas: Šokoladas gali būti ištirpdytas mikrobangų krosnelėje. Naudokite vidutinį galingumą (50%). Kas 30 sekundžių išimkite pamaišyti, kol ištirps.