Šokoladinis braunis

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Turbūt esate girdėję apie purų, minkštą, drėgną visame pasaulyje mėgiamą skanėstą "brownie" :). Jei manote, kad patį tikriausio ir gardžiausio "šokoladinuko" galite paragauti tik garsiuose restoranuose ar brangiose kavinėse, tuomet apsirinkate, nes tokį pat puikų, nepaprastai gardų skanėstą galite pasigaminti PATYS, SAVO NAMUOSE, VOS PER KELIAS MINUTES IR TIK SU VIENO INDO PAGALBA! Tad nieko nelaukiam, čiumpam indus ir pradedam! :)

Ingredientai

250 g sviesto
250 g sulaužyto/pasmulkinto pieniško arba juodo šokolado
200 g cukraus + 100 g rudojo cukraus (jei nemėgstate saldžiai, dėkite mažiau)
1 šaukštas vanilės ekstrakto
Žiupsnelis druskos
3 kiaušiniai
150 g miltų
50g kakavos miltelių
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Į dubenį sudėkite kambario temperatūros sviestą bei šokolado gabaliukus, patalpinkite į mikrobangų krosnelę ir pašildykite 1,5-2 minutes.
2
Šokoladui ir sviestui išsilydžius palikite šiek tiek pastovėti (3-4 minutes), o tuomet išmaišykite.
3
Į tą patį dubenį suberkite rudąjį ir baltąjį cukrų, pagardinkite vanile, trupučių druskos, išmaišykite.
4
Po vieną į bendrą masę įmuškite kiaušinius ir dar kartelį išmaišykite.
5
Tuomet paimkite sietelį, persijokite miltus, kakavos miltelius ir vėl išmaišykite. :)
6
Jei norite į bendrą masę įberkite dar šokolado gabaliukų.
7
Dabar pasiruoškite kepimo indą, jį padenkite kepimo popieriumi ir supilkite gautą masę.
8
Kepkite įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių.
9
Iš kepimo indo išimkite TIK GERAI ATVĖSUS!
10
Štai ir viskas! Skanaus!