Šokoladinis pyragas su varškės kamuoliukais

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

cukraus kamuoliukais: 50 g
cukraus tešlai: 60 g
kakavos: 3 v.š.
krakmolo kamuoliukams: 3 v.š.
krakmolo tešlai: 2 v.š.
kiaušinių tešlai: 4
kiaušinių tryniai: 2
kvietinių miltų: 2 v.š.
juodojo šokolado: 50 g
varškės: 250 g
druskos
kokoso drožlių: 50 g
kepimo miltelių
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Pirmiausia varškę ištrinkime su kiaušinių tryniais, kokosų drožlėmis, cukrumi bei krakmolu. Šlapiomis rankomis suformuokime kamuoliukus ir sudėkime į kepimo formą tam tikru atstumu vienas nuo kito.
2
Tuomet suplakime trynius su cukrumi iki vientisos masės. Pridėkime ištirpinto šokolado ir gerai viską išmaišykime.
3
Tada suplakime baltymus, palaipsniui pridėkime cukraus, iki purumo. Į trynių ir cukraus masę įdėkime miltų, krakmolo, kepimo miltelių, kakavos bei druskos. Švelniai, per kelis etapus, į tešlą įmaišykime plaktus baltymus (maišykime viską pagal laikrodžio rodyklę).
4
O tada jau tešlą supilkime ant varškės kamuoliukų. Kepimui puikiai tiks cm apvali forma.
5
Galiausiai pyragą kepkime iki laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie minučių arba kol iškeps. Šiek tiek atvėsinkite ir apipilkime ištirpintu šokoladu. Tuomet jau tiekime ant stalo ir gardžiuokimės. :)