Spagečiai “Amatriciana”

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Šiek tiek aštrus patiekalas, kuriam neįmanoma atsispirti, tai spagečiai “amatriciana”. Jie patiekiami su tarkuotu parmezanu ir traškia duona. Patiekalas tikrai bus šeimos mėgstamiausias.

Ingridientai

1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
1 svogūnas, smulkiai supjaustytas
175 g rūkytos šoninės, sukapotos
4 skiltelės česnako, susmulkintos
3 raudoni čili pipiriukai, smulkiai supjaustyti
2 x 400 g skardinės konservuotų pomidorų
1/2 puodelio marinuotų alyvuogių be kauliukų
400 g spagečių
3/4 puodelio parmezano (reikalinga patiekiant)
traškios duonos (reikalinga patiekiant)
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti
ADSENCE HERE

Gaminimo eiga

1
Įkaitinkite aliejų keptuvėje. Suberkite svogūna ir kepkite maždaug minutes arba kol suminkštės. Suberkite šoninę, kepkite dar min arba kol paliks rusvo atspalvio. Sudėkite česnaką ir čili pipiriukus, kepkite dar maždaug minutę. Sudėkite pomidorus ir pusę puodelio vandens. Dabar kaitinkite ant mažos ugnies maždaug min arba kol šiek tiek sutirštės. Suberkite alyvuoges. Palikite dar šilti kol išvirs spagečiai.
2
Tuo tarpu virkite spagečius kitame puode pasūdytame vandenyje. Darykite taip kaip rašo spagečių pakelio instrukcija. Išvirusius spagečius verskite į pirmą mišinį ir maišykite kol gausis bendra masė.
3
Patiekite su parmezanu ir traškia duona.