Spagečiai su omarais

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Jei esate spagečių ir omarų mėgėjas, šis patiekalas būtent jums!

Ingredientai

1 omaras (maždaug 700-800 g),
2 svogūnai,
2 šviežių peletrūnų šakelės,
125 g morkų,
125 g cukinijos,
25 g sviesto,
1 šaukštelis pomidorų tyrės,
druskos,
30 g "Noilly-Prat" padažo,
apie 1/8 litro daržovių sultinio,
125 g riebios greitinėlės,
šviežiai maltų baltųjų pipirų,
400 g spagečių.
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Omarą įmeskite į verdantį pasūdytą vandenį ir 12 minučių pavirkite, po to ištraukite ir supjaustykite gabaliukais.
2
Svogūnus nulupkite ir supjaustykite. Peletrūnų lapelius nuskabykite nuo stiebelių. Morkas nuplaukite, nuskuskite, cukiniją nuplaukite.
3
Daržoves supjaustykite pieštuko storio maždaug 4-5 cm ilgio gabalėliais.
4
Puode įkaitinkite sviestą ir pakepinkite svogūnus. Sudėkite daržoves ir pomidorų tyrę. Pabarstykite druska ir maišydami troškinkite 2 minutes. Užpilkite "Noilly-Prat" padažo.
5
Įmaišykite daržovių sultinį ir grietinę, pabarstykite pipirais ir uždengę patroškinkite dar 4-5 minutes.
6
Tuo tarpu į verdantį pasūdytą vandenį sudėkite spagečius ir pavirę 6-8 minutes nukoškite.
7
Omaro mėsą sudėkite į padažą, užvirinkite, jei reikia, pabarstykite prieskoniais.
8
Suberkite peletrūnų lapelius ir padažą užpilkite ant spagečių.