Spurginiai margučiai

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Spurgos spurgytės! Dauguma smaližių jas mėgsta ir kartkartėmis leidžia sau jomis pasilepinti. Tačiau šios spurgytės nepaprastos, jos primenu Velykų margučius, ne tik skanu, bet ir gražu. Dėmesio vertas šventinis ir ne tik receptas.

Ingredientai

Tešla:
500 g varškės
1 pakelis mišinio spurgytėms
70 g aliejaus
100-150 ml vandens
Glajus:
150 g cukraus pudros
1 kiaušinio baltymas
Spalvoti maistiniai dažai
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Į dubenį sudėti visus tešlos produktus (varškę, spurgų mišinį, vandenį) ir juos gerai sumaišyti. Palikti tešlą pastovėti 10 min.
2
Suformuoti norimos formos spurgytes, įkaitinti aliejų.
3
Spurgytes virti aliejuje, kol gražiai paruduos, nusausinti rankšluosčiu.
4
Glajaus gaminimas: išplakti kiaušinio baltymą, suberti dalį cukraus pudros, viską išmaišyti, suberti likusią dalį ir dar kartą viską gerai išmaišyti. (galima glajų nudažyti maistiniais dažais)
5
Glajų sudėti į konditerinį maišelį, pradėti marginimo procesą ir įjungti fantaziją - visi raštai ir ornamentai priklauso nuo Jūsų!
6
Prieš spurgas išmarginant glajumi, galima jas aplieti šokoladu.