Sriuba KRUPNIK

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

2 l vandens
1 vištos ketvirtis (sunaudosime cepelinams paskui)
1 saliero stiebas
100 g perlinių kruopų
1 didesnės bulvės
1 morka
1 svogūnas
sauja kapotų petražolių
druska, pipirai, lauro lapas,
provanso žolelių 0,5 a.š. arba mairūno
1 v.š sviesto
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Vandenyje verdame mėsą, salierą, lauro lapą, kol išvirs.
2
Kruopas geriau užmerkti iš vakaro, bet jei pamiršome- verdame kartu su mėsa.
3
Mėsą išimame, o salierą išmetame.
4
Jei kruopos dar kietos, verdame kol beveik jau bus gatavos.
5
Į sultinį su kruopomis dedame svieste pakepintą svogūną ir morką, kubeliais pjaustytas bulves, smulkiai supjaustytą mėsytę, pasūdome pagal skonį ir verdame, kol bulvės išvirs.
6
Tada beriame prieskonines žoleleles, pipirus ir verdame kol bulvės išvirs.
7
Išjungiame ugnį ir suberiame kapotas petražoles.
8
Uždengiame ir leidžiam sriubai pastovėti pusvalanduką.
9
Patiekti tiesiog vieną arba su duona.