Sterko ir kuprės vyniotinis

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

1 kg sterko filė,
700 g kuprės filė,
po žiupsnelį druskos, maltų baltųjų pipirų,
žuvų sultinio,
0,5 stiklinės majonezo,
šviežių žalumynų,
1 citrina,
0,5 stiklinės alyvuogių.
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Išmuškite sterką, kad gautumėte du 0,5 cm storio stačiakampius gabalus, ir padėkite ant vandeniu suvilgytos švarios drobės skiautės.
2
Sudėkite taip, kad žuvų gabalai šiek tiek dengtų vienas kitą, ir pabarstykite druska.
3
Plonai išmuškite keptą kuprę ir ja tolygiai uždenkite visą sterką.
4
Pabarstykite druska, pipirais.
5
Susukite žuvų filė ritinį, įvyniokite į augaliniu aliejumi išteptą pergamentą, perriškite virvele ir įdėkite į puodą neaukštais kraštais.
6
Vyniotinį užpilkite žuvų sultiniu ir pastatykite ant kaitrios ugnies, kad kuo greičiau užvirtų.
7
Po to ugnį sumažinkite ir virkite ant silpnos ugnies dar apie valandą
8
. Kai vyniotinis išvirs, prakirpkite pergamente keliose vietose skyles, kad išbėgtų susidaręs skystis, po to gaminį atvėsinkite.
9
Prieš patiekdama vyniotinį išimkite iš pergamento, nubraukite susidariusias putas ir supjaustykite griežinėliais.
10
Apliekite majonezu, papuoškite žalumynais, citrinų griežinėliais bei alyvuogėmis.