Storapadė pica su vištiena

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

Tešlai:
kvietiniai miltai: 2 puodeliai
sausos mielės: 7 gramai
cukrus: 1 šaukštelis
druska: 1 šaukštelis
šiltas vanduo: 1/2 puodelio
vištienos filė be odelių: 100 gramų
trinti pomidorai be priedų
jūros druska su pipirais
vištienos prieskoniai
smulkiavaisiai pomidoriukai: keli
pievagrybiai: keli
trupinti pistacijų riešutai
smulkiai supjaustytas avokadas: truputėlis
šviežias parmezano sūris
raudonėliai (švieži arba džiovinti)
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Pirmiausia puodelį miltų sumaišome su druska, per vidurį padarome nedidelę duobutę. Mieles sumaišome su cukrumi bei šiltu vandeniu, leidžiame pastovėti bent keletą minučių. Supilame mieles į tešlą, išsukame šakute, pridedame dar miltų (nuo pusės iki viso puodelio) nededame per daug - svarbiausia, kad tešla neliptų prie mūsų pirštų, tačiau nebūtų per kieta. Išminkome, paliekame valandai, kol iškils (masė turi padvigubėti).
2
Tuomet vištieną apvoliojame prieskoniuose bei apkepkame. Susmulkiname riešutus, pomidorus bei pievagrybius supjaustome „riekelėmis“.
3
Tada iškilusią tešlą iškočiojame į apskritimą, dedame ant miltais pabarstytos skardos, leidžiame dar pakilti kažkur minučių. Tuomet ištepame pomidorų padažu, pabarstome druska ir pipirais. Įkaitintoje orkaitėje kepame picos padą kažkur - minutes.
4
Galiausiai, ant iškepusio, kiek atvėsusio pado sudedame paukštieną, pievagrybius, avokadus, pomidorus, užbarstome riešutų, raudonėlio prieskonių. Ant viršaus užtarkuojame parmezano. Kepame karštoje orkaitėje kažkur - minučių.