Sumuštinis su lašiša ir brinza

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

60 g brinzos
200 g mažai sūdytos ar rūkytos lašišos (galima pakeisti rūkyta skumbre, menke)
baltos duonos riekelių
sauja tarkuoto fermentinio sūrio
šaukštas duonos trupinių
1 – 2 kiaušinių tryniai
didelis pomidoras
nedidelis gabalėlis sviesto
1 – 2 šaukštai konservuotų kaparėlių
maltų pipirų
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Brinzą sutrupinti ar sumaigyti šakute, sumaišyti su duonos trupiniais, konservuotais kaparėliais ir kiaušinių tryniais.
2
Duonos riekeles plonai aptepti sviestu ir sūrio įdaru (viso nesunaudokite). Ant viršaus išdėlioti sūdytą arba rūkytą žuvį, užkloti pomidorų skiltelėmis (prieš tai leisti nuvarvėti skysčiui), pabarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu. Vėl užtepti brinzos įdaro ir užvožti duonos riekelėmis.
3
Sumuštinius lengvai suspausti, kad šie sluoksniai gerai sukibtų, dėti į skardą ir – min. pašauti į įkaitintą °C orkaitę. Šiuos karštus sumuštinius patariame ragauti su šviežiomis daržovėmis ar jų salotomis.