Šventinis kepsnys

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Artėjančioms šventėms mes jau pasirinkome šį kepsnį.

Ingridientai

1 kg neriebaus kiaulienos kumpio,
2 saldžiarūgščiai obuoliai,
po šaukštą smulkintų saldžiųjų paprikų, šviežių petražolių,
10 smulkintų šviežių mėtų lapelių,
5 šaukštai svogūnų laiškų,
50 g sviesto,
150-200 g riebios grietinės,
šaukštas majonezo,
po žiupsnelį smulkintų krapų, peletrūnų, čiobrelių, kmynų, maltų juodųjų pipirų,
150 g šaltai rūkytų lašinių.
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti
ADSENCE HERE

Gaminimo eiga

1
Paruoštą kumpį įpjaukite.
2
Smulkiai supjaustykite pusę lašinių, sumaišykite su majonezu, petražolėmis, paprikomis bei trupučiu pipirų, krapų, druskos, gautu mišiniu įdarykite mėsos gabalą ir 1 val. pamarinuokite šaltoje vietoje.
3
Tada mėsą įdėkite į aliejumi išteptą kepimo formą ir kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje - mėsa turi būti paskrudusi ir sultinga.
4
Paruoškite padažą: sudėkite smulkiai tarkuotus obuolius į svieste pakepintus svogūnus, pakepinkite ant lėtos ugnies, tuomet supilkite grietinę, suberkite mėtas ir dar pagardinkite kitais recepte surašytais prieskoniais.
5
Lėkštėje išdėliotus plonais šiaudeliais pjaustytus likusius lašinius palaistykite trupučiu padažo, ant jų sudėkite karštą keptą mėsą ir užpilkite likusiu padažu.
6
Pabarstykite nesmulkintais kmynais, svogūnų laiškais ir patiekite su keptais obuoliais.