Šviežių bulvių cepelinai

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

Cepelinams:
didelės bulvės: 8 kilogramai
malta kiauliena: 700 gramų
svogūnai: 1
kiaušiniai: 2
malti džiūvėsėliai: 3 valgomieji šaukštai
druska: žiupsnelis
malti juodieji pipirai: žiupsnelis
Padažui:
šaltai rūkyta šoninė: 150 gramų
svogūnai: 1
margarinas: 200 gramų
grietinė: 3-4 šaukštai
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Pirmiausia didžiausias malonumas - nuskuskime bulves. Kokias aštuonias iš jų išvirkime, atvėsinkime bei sumalkime. Likusias sutarkuokime bei nusunkime skystį. Žalias bei virtas bulves sudėkime į vieną indą. Ten pat dėkime žiupsnį druskos bei nuo žalių bulvių sunkos “nusistovėjusio” krakmolo. Iš viso šito ką sudėjom, suminkykime skanią cepelinų tešlą.
2
Toliau gaminkime įdarą. Į dubenį su malta mėsa dėkime smulkiai supjaustytą svogūną, kiaušinius, džiūvėsėlius, berkime druskos, pipirų bei viską gerai sumaišykime.
3
Dabar jau formuokime cepelinus. Imam rutuliuką tešlos, padarykime “blyną”, dėkime pasiruošto įdaro bei gražiai sulipdykime.
4
Tada cepelinus dėkime į pasūdytą verdantį vandenį bei virkime tol, kol išvirs. Maždaug - minučių.
5
Tol kol mūsų cepelinai verda, gaminkime padažą. Kubeliais supjaustytą šoninę dėkime į įkaitintą keptuvę. Kai ši kiek pakepa, suverskime smulkiai supjaustytą svogūną. Kepinkime tol, kol viskas gražiai apskrus. Tada į keptuvę sudėkime margariną, o jam išsilydžius dėkime ir grietinę.
6
Galiausiai išvirusius cepelinus dėkime į lėkštę, užpilkime padažo bei lepinkimės. Tikras skanumėlis mūsų skandžiui;)