Švilpikai

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingridientai

bulvių: 800 gramų (virtų)
miltų: 100 gramų
kiaušinių: 1
druskos
juodųjų ipirų
Padažui:
rūkytos šoninės: 400 gramų
grietinės: 4 valgomieji šaukštai
svogūnų: 1
prieskoninių žalumynų: žiupsnelis
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti
ADSENCE HERE

Gaminimo eiga

1
Pirmiausia bulves išverdame, sutriname, įmušame vieną kiaušinį, suberiame miltus bei viską gerai išmaišome.
2
Tuomet tešlą padaliname į keletą dalių, iš kiekvienos dalies suformuojame po "dešrą" bei supjaustome norimo dydžio gabaliukais.
3
Tada kepimo skardą ištepame sviestu, sudedame švilpikus bei kepame iki laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Maždaug po minučių iš kiekvienos pusės.
4
Padažo gamyba: šoninę supjaustome gabaliukais ir ją pakepiname.
5
Tada įdedame smulkiai supjaustytą svogūną.
6
Galiausiai riebalus išpilame, sudedame grietinę bei žalumynus.
7
Pilame padažą ant švilpikų ir valgome!