Svogūnų pyragas

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

svogūnų: 5
česnako: 2 skiltelės
rūkytų lašinių: truputėlis (arba tiks dešra)
miltųų
alyvuogių aliejaus
druskos
pipirų
cukraus
kiaušinių: 1
garstyčių
krienų
sviesto
lydyto sūris: gabalėlis
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Pirmiausia kaiskime keptuvę, supjaustykime lašinį ir dėkime į keptuvę. Pjaustykime svogūnus bei juos dėkime į keptuvę. Pjaustykime česnakus, taip pat dėkime į keptuvę. Įdėkime pipirų, druskos, garstyčių, truputėlį krienų. Paliekam kepti ant nedidelės ugnies.
2
Tuomet į dubenį dėkime mililitrų miltų, įmuškime kiaušinį, druskos, pipirų, cukraus, prieskonių, pora didelių šaukštų alyvuogių aliejaus, mililitrų vandens. Tada su spiraliniu mikseriu viską išplakime kol gausis tešlos gumulas.
3
Įjunkime orkaitę iki laipsnių temperatūros, tegul kaista. Kočiokime tešlą, kad išeitų vienas didelis blynas. Tešlos lakštą tieskime į skardą.
4
Tada į keptuvę dėkime gabalėlį sviesto, kai išsilydys, viską supilkime į skardą, užtarkuokime truputį lydyto sūrio. Tešlos lakšto galus užlenkime bei dėkime kepti maždaug minučių. Galima truputį viršų aptepti kiaušinio plakiniu.
5
Galiausiai iškepus duokime kažkur minučių pravėsti ir pjaukime bei ragaukime. Skanaus!