Tailandietiški kepti ryžiai

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

Žemės riešutų aliejus: 2 valgomieji šaukštai
svogūnai: 1 (supjaustytas)
Česnakai: 3 sutrintos skiltelės
jelapenai: 1 ilgas (smulkiai supjaustytas)
imbieras: 2 valgomieji šaukštai (šviežiai tarkuotas)
raudonoji kario pasta: 2 valgomieji šaukštai
raudonosios paprikos: 1 (išsėklinta ir supjaustyta)
Žaliosios pupelės: 100 g (supjaustytos)
Žaliosios citrinos lapeliai: 4 (plonai supjaustyti)
ryžiai: 4 stiklinės virtų ir pakepintų ryžių (1 1/3 stiklinės iš jų nevirti)
vištiena: 2 stiklinės (supjaustyta ir pakepinta)
tamari padažas arba sojų padažas: 2 valgomieji šaukštai
Žuvies padažas: 1 valgomasis šaukštas
bazilikų lapeliai arba įprastas bazilikas: 1/2 stiklinės
Citrinos žievelė: patiekimui
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Įkaitinkite aliejų gilioje keptuvėje ant vidutinės liepsnos. Pakepinkite svogūną, česnaką, pipirus ir imbierą minutes, kol suminkštės.
2
Įdėkite pastą ir pakepinkite dar minutę, kol atsiras malonus aromatas.
3
Įmaišykite papriką, pupeles ir žaliosios citrinos lapelius, pakepinkite minutes kol daržovės suminkštės. Sudėkite pakepintus ryžius, vištieną, Tamari ir žuvies padažus, pakepinkite dar minutes, kol pradės virti. Įmaišykite baziliką. Patiekite ryžius dubenėliuose su citrinos žievelėmis.