Tinginių balandėliai

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingridientai

250 g maltos kiaulienos,
250 g maltos jautienos,
200 g ryžių,
500 g baltagūžių kopūstų,
3 svogūno galvučių,
1 kiaušinio,
2 sutrintų česnako skiltelių,
prieskonių koldūnams,
druskos,
1 valg. šaukšto aliejaus,
100 ml majonezo,
100 ml aštraus pomidorų padažo.
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti
ADSENCE HERE

Gaminimo eiga

1
Ryžius perplaukime šaltu vandeniu, suberkime į puodą ir virkime verdančiame pasūdytame vandenyje. Ropinius svogūnus nulupkime ir smulkiai supjaustykime. Kopūstą supjaustykime plonyčiais šiaudeliais ir dar susmulkinkime.
2
Išvirusius ryžius nuvarvinkime sietelyje, suberkime į dubenį, sumaišykime su malta kiauliena ir jautiena bei paruoštomis daržovėmis. Įmuškime kiaušinį ir įberkime prieskonių. Drėgnomis rankomis iš paruoštos masės sukočiokime kamuoliukus ir lengvai juos paspauskime.
3
Įkaitinkime orkaitę iki laipsnių. Didelėje keptuvėje įkaitinkime aliejų ir jame ant stiprios ugnies apkepinkime “balandėlius” taip, kad susiformuotų traški plutelė. Perdėkime balandėlius į kepimo formą.
4
Majonezą sumaišykime su pomidorų padažu, apliekime šiuo mišiniu balandėlius, pašaukime į orkaitę ir kepkime minučių. Iškepusius balandėlius išdėliokime į lėkštes. Papuoškime krapų šakelėmis ir apliekime grietine.