Tiršta kopūstienė su kumpiu

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Kopūstienė valgoma su kaimišku ragaišiu, virtas rūkytas kumpis – su krienais. Kūčių vakarienei tinka šaltanosiai – virtiniai su mėlynėmis. Patarimas: Nesūdykite sultinio neįsitikinę, kad druskos trūksta – paprastai sūrumo užtenka nuo verdamo rūkyto kumpio.

Ingredientai

1,5-2 kg rūkyto kiaulienos kumpio,
5 juodųjų pipirų grūdėliai,
1-2 laurų lapeliai,
2 svogūnai,
1 morkos ir petražolės šaknis,
3-5 džiovinti baravykai,
1 l (ar daugiau) raugintų kopūstų,
2 šaukštai aliejaus.
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Išvirkite šaltame vandenyje išmirkytus baravykus (nuoviro neišpilkite, leiskite nusistovėti).
2
Kumpį užpilkite vandeniu, kad apsemtų, ir virkite.
3
Galite įdėti rūkytos kiaulienos šoninės, lašinių ar odelių likučių.
4
Nuvirusį skystį papildykite baravykų nuoviru.
5
Aliejuje pakepinkite smulkintus svogūnus, baravykus, morką ir petražolę.
6
Kopūstus (jei ne rūgštūs) nupilkite šaltu vandeniu, nuvarvinkite.
7
Prieš baigiant virti suberkite pipirus, laurų lapelius, kopūstus ir su baravykais kepintas daržoves.