Tortas “Bitutė”

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingridientai

Paplotėliams:
miltai: 400 gramų
medus: 1 šaukštas
cukrus: 200 gramų
sviestas: 150 gramų
kiaušiniai: 2
smulkinti riešutai
kepimo milteliai: 1 arbatinis šaukštelis
Kremui:
cukrus: 200 gramų
grietinė: 500 gramų
citrinos žievė
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti
ADSENCE HERE

Gaminimo eiga

1
Pradžioje sviestą supjaustykime kubeliais, išlydykime, pastatant indą virš garuojančio puodo, įdėkime medaus bei cukraus, viską išsukkime, kol pasidarys vientisa masė.
2
Atvėsinkime masę bei įmuškime kiaušinius, suberkime persijotus miltus, kepimo miltelius, smulkintus riešutus bei sukime tol, kol pasidarys tešla, kurią būtų galima iškočioti. Iš tešlos ganėtinai plonai iškočiokime apie paplotelius.
3
Kepkime paplotėlius orkaitėje, ne didesnėje nei laipsnių temperatūroje. Paplotėlius atšaldykime skardoje, ant kurios kepė, po to sudėkime vieną ant kito, pertepandami kremu.
4
Kremui: grietinę su cukrumi išplakime ir suberkime tarkuotos citrinos žievės. Suformuotą tortą aptepkime kremu bei apipabarstykime trupinėliais likusiais nuo paplotelių. Papuoškime šokolado drožlėmis bei riešutais. O dabar galime pasimėgauti. Skanaus!