Traškių vištienos gabaliukų salotos

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Gaivios salotos su traškios vištienos gabaliukais.

Ingredientai

2 vištienos krūtinėlių filė (4 gabalai),
po žiupsnelį druskos, maltų juodųjų pipirų, cukraus,
100 g bulvių traškučių,
70 g migdolų branduolių drožlių,
1 kiaušinis,
2 šaukštai kvietinių miltų,
1 saldžiosios paprikos ankštis,
4 pomidorai,
1 raugintas agurkas,
4 rauginto česnako skiltelės,
nedidelės gūžės garbanotųjų kopūstų,
2 šaukštai aliejaus.
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Nuplautus, nusausintus mėsos gabalus išmuškite ir pabarstykite druska bei pipirais.
2
Bulvių traškučius pasmulkinkite ir sumaišykite su migdolų drožlėmis.
3
Išplakite kiaušinį. Filė gabalus apvoliokite pirma miltais, po to suvilgykite kiaušinio plakiniu, apvoliokite traškučių bei migdolų mišiniu, sudėkite į sviestiniu popieriumi išklotą kepimo skardą ir kepkite.
4
Supjaustykite šiaudeliais išvalytą papriką, griežinėliais - agurką, česnakus bei pomidorus, suplėšykite kopūstų lapus (palikite sveikus), viską pabarstykite pipirais, apšlakstykite aliejumi ir išmaišykite.
5
Į kopūstų lapus sudėkite paruoštas salotas ir patiekite su traškia vištiena.