Traškus obuolių pyragas

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingridientai

kukurūzų kruopos: 3/4 puodelio (200 mililitrų)
egologiški rupūs kvietiniai miltai: 3/4 puodelio
druska: žiupsnelis
baltasis cukrus: 1/4 puodelio
"Demera" cukrus: 1/4 puodelio
kiaušinių tryniai: 4 (maži)
ekologiškas sojų pienas: 200 mililitrų
grūdų aliejus: 1 šaukštas (arba vaisių aliejus)
obuoliai: 500 gramų (rūgštūs arba saldžiarūgščiai)
sviestas: 5 gramai
Trupiniams:
kvietiniai miltai: 5 valgomieji šaukštai
kukurūzų miltai: 5 valgomieji šaukštai
grūdų aliejus: 2 valgomieji šaukštai (arba vaisių aliejus)
cinamonas: žiupsnelis (arba pagal skonį)
"Demera" cukrus: 4 valgomieji šauktštai
sojų pienas: 1 valgomasis šaukštas
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti
ADSENCE HERE

Gaminimo eiga

1
Pirmiausia į gilų dubenį supilame kukurūzų kruopas, miltus, druską, bei abiejų rūšių cukrų. Labai gerai išmaišome šaukštu. Į kita indą įmušame kiaušinių trynius, išsukame juos šakute (baltymų mums visai neprireiks). Supilame kiaušinių trynius į miltų masę, bei įpilame puodelį pieno. Išmaišome tešlą. Įpilame šaukštą aliejaus bei įmaišome.
2
Tuomet švariai nuplauname obuolius, nulupame, išimame sėklalizdes, bei supjaustome kubeliais. Kepimo formą ištepame mažu gabalėliu sviesto. Supilame tešlą. Tiesiai ant tešlos dedame, smeigiame obuolius. Paskirstome tolygiai.
3
Paruošiame kukurūzų trupinius: sumaišome abiejų rūšių miltus su cinamonu ir cukrumi. Įpilame aliejaus, pieno, gerai išmaišome, kol susidarys gumbeliai bei trupiniai. Visus juos tolygiai užbarstome ant pyrago.
4
Galiausiai pyragą įdedame į įkaitintą orkaitę bei kepame laipsnių temperatūroje maždaug minučių, kol viršus taps auksinis bei truputį apskrus. Išimame, leidžiame truputį atvėsti ir tik tada patiekiame. Labai skanu tradiciškai – su ledais. Nerealus obuolių pyragas.