Triušiena su medumi, garstyčiomis ir baltu vynu

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Puikus patiekalas, darbo minimaliai, o rezultatas nuostabus, juo labiau, kad triušiena svečių stalui tikrai nuostabus netikėtumas, o jei dar šeimininkė papasakos apie triušienos naudingumą ir cholesterolio kiekį ir kitas gerąsias savybes, vakaro svečiai bus pamaloninti. Skani triušiena, beje, kaip ir kitą skerdieną, troškinti ketaus puode su daržovėmis ir vaisiais.

Ingridientai

1 triušienos skerdienos
1 v.š. medaus
2 v.š. garstyčių
4 skiltelių česnako
čili
marinuotų daržovių
saldžiarūgščių vaisių
rozmarino
prieskoninių žolelių
balto vyno 200 mil.
alyvuogių aliejaus
pipirų
druskos
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti
ADSENCE HERE

Gaminimo eiga

1
Medų, trintas garstyčias, rozmariną, prieskonines žoleles, česnaką, čili, pipirą ir druską sutriname trintuvėje, gerai išmaišome. Šio kiekio pakanka 1,5 kg triušio marinavimui, ištriname ir išmasažuojame triušieną, nepamirštame vidinės dalies. Paliekame 1 valandą marinuotis kambario temperatūroje.
2
Įpilame stiklinę vandens į ketaus puodą, kuriame troškinsime triušieną, išklojame folija, pašlakstome alyvuogių aliejumi, dedame marinuotą triušieną. Kartu sudedame marinuotas tarkuotas daržoves (morką, brokolį, kalafiorą, cukiniją) su saldžiarūgščiais vaisiais (obuoliai, kriaušės, mėlynosios slyvos), uždengiame dangčiu, ir šauname puodą į įkaitintą orkaitę iki 200C, 1 valandai. Mėsa labai gerai išsitroškina, savose, vaisių ir daržovių sultyse.
3
Baigiant troškinti supilame vyną ir paliekame neuždengtą puodą, kad truputėlį paruduotu triušienos viršus. Susiformuoja puikus padažas, kuriuo užpilame patiekalą.
4
Mėsos skonis aštriai salstelėjęs, pikantiškas, aromatingas ir sultingas. Kas mėgsta mėsą su vaisiais ir daržovėmis, tikrai patiks. Patiekalas teikiamas į stalą su virtomis bulvėmis ar ryžiais. Pirštelius laižysite.