Troškinys kitaip

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Jei atsibodo tradiciniai troškiniai, norisi naujų skonių ir atradimų, siūlome pasigaminti šį kvapnų, spalvingą minkštos vištienos ir daržovių troškinį, pagardinta traškia sluoksniuotos tešlos plutele.

Ingredientai

500 g vištienos krūtinėlės filė
1 svogūno galva
Pora česnako skiltelių
2-3 bulvės
100 konservuotų žirnelių
2-3 morkos
50 g sviesto
3-4 šaukštai miltų
2 puodeliai vištienos sultinio
Pora lakštų sluoksniuotos tešlos
Prieskoniai: druska, pipirai
Aliejus kepimui, kiaušinis patepimui
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir sudėkite vištienos filė pjaustytą kubeliais, pagardinkite prieskoniais.
2
Patroškinkite mėsytę, kol suminkštės, tuomet išimkite ir į tą pačią keptuvę suberkite smulkiai pjaustytą svogūną, smulkintas česnako skilteles, nedideliais kubeliais supjaustytas bulves ir morkas, žirnelius, įdėkite gabalėlį sviesto, įberkite šiek tiek miltų viską gerai išmaišykite, supilkite sultinį, paragaukite ar netrūksta prieskonių. Palikite šiek tiek pasitroškinti, kad daržovės suminkštėtų.
3
Po 10-15 min atgal į keptuvę suberkite troškintą vištieną.
4
Ant keptuvės viršaus uždėkite iškočiotus sluoksniuotos tešlos lakštus, juos patepkite kiaušiniu ir visą keptuvę perkelkite į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę.
5
Kepkite apie 30 min, kol tešla gražiai paruduos.
6
Skanaus!