Troškinys žemaitiškai

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingridientai

Kiauliena, 500 gr.
Sviestas, 100 gr.
Šparaginės pupelės, 100 gr.
Morkos, 1 vnt.
Bulvės, 3 vnt.
Kopūstai, 0,5 vnt.
Aliejus, 2 v.š.
Miltai, 2 v.š.
Grietinė, 2 v.š.
Pienas, 1 stikl.
Salotoms:
Majonezas, 2 v.š.
Porai, 1 vnt.
Svogūnai, 1 vnt.
Citrinos rūgštis, 1 žiups.
Druska, 1 žiups.
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti
ADSENCE HERE

Gaminimo eiga

1
Kiaulieną supjaustyti nedideliais, galima kvadratiniais gabaliukais, pabarstyti mėsos prieskoniais ir palikti keletui valandų.
2
Tuo metu galima paruošti salotas. Raudongūžį kopūstą sutarkuoti, berti truputėlį citrinos rūgštelės, druskos, pamaigyti ranka.
3
Pjaustyti smulkiai porą ir svogūną, galima berti dar salotų prieskonių, dėti majonezą pagal skonį ir maišyti.
4
Įkaitintoje keptuvėje su aliejumi lengvai apkepti mėsos gabaliukus.
5
Morkas smulkiau, šparagines pupeles pjaustyti gabaliukais, berti į vandenį puode, dėti prieskonių ir pavirti.
6
Pakepintą mėsą dėti į puodą su svogūnais, morkomis, šparaginėmis pupelėmis ir virti apie 30-40 min, kol mėsa minkšta.
7
Iš miltų, pieno ir grietinės paruošti skystoką mišinį ir palaipsniui supilti į mėsą.
8
Truputį pavirti, trumpai, kol užverda. Baigiant sudėti sviestą, pamaišyti.
9
Padažas turi gauti tirštokas, aišku, kas kaip mėgsta.
10
Bulves išvirti, galima pabarstyti krapais.