Trupiniuotis su obuoliais

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

Tešlai:
100 g sviesto,
150 g cukraus,
1 kiaušinis,
1/2 citrinos nutarkuotos žievelės,
20 g maltų lazdynų riešutų,
100 g virtų tarkuotų bulvių,
250 g miltų,
3 šaukšteliai kepimo miltelių (mažas pakelis).
Įdarui:
2 obuoliai (apie 250 g),
1 nubrauktas šaukštelis cinamono,
100 g juodųjų serbentų uogienės.
Trupiniams:
1 šaukštas sviesto,
3 šaukštai cukraus.
Be to:
1 šaukštas cukraus miltelių,
riebalų ir džiūvėsėlių pabarstyti.
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Sviestą išsukite su cukrumi iki purumo.
2
Įmaišykite kiaušinį, citrinos žievelę, riešutus ir bulves.
3
Miltus persijokite su kepimo milteliais ir po šaukštą sudėkite į tešlą.
4
Riebalais ištepkite ir džiūvėsėliais pabarstykite 24 cm skersmens apvalią kepimo formą išimamu dugnu. Sudėkite 2/3 tešlos, išlyginkite paviršių.
5
Nuluptus ir plonais griežinėliais supjaustytus obuolius paskleiskite ant viršaus, pabarstykite cinamonu ir užtepkite uogienę.
6
Trupiniams likusią tešlą pirštais sutrupinkite su sviestu, miltais ir pabarstykite pyrago paviršių.
7
Kepkite 45 min. iki 200 laipsnių C įkaitintoje orkaitėje.
8
Formos kraštą nuimkite pyragui gerokai atvėsus. Visiškai atvėsusį pyragą pabarstykite cukraus milteliais.