Uogų ir riešutų sviesto sausainiai

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Šie sausainiai - tai labai skanus ir sveikas energijos užtaisas! Puikiai tinka visavalgiams, smaližiams, veganams ar vegetarams. Sausainių nereikia kepti, o jų skonis pasakiškas! Tik nereikia išsigąsti, gaminimo žingsnių yra nemažai, nes gaminimą apibudinome išsamiai. Iš tiesų jis labai paprastas, šiuos sausainius pasigaminti labai paprasta, greita ir lengva.

Ingredientai

0,5 puodelio natūralaus riešutų sviesto
60 g medaus arba agavų ar klevų sirupo
1 puodelis avižinių dribsnių
60 g linų sėmenų
1 puodelis mėgiamų uogų
2 šaukštai chia sėklų
1-2 šaukštai vandens
Šiek tiek druskos
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Kepimo popieriumi padengti kepimo indą.
2
Į keptuvę sudėti riešutų sviestą medų (arba klevų ar agavų sirupą), pašildyti ant vidutinės ugnies, pamaišyti, kol gausis vientisa lygi masė.
3
Į dubenį sudėti avižinius dribsnius, linų sėmenis ir šiek tiek druskos, išmaišyti.
4
Kai riešutų sviesto masė jau pašildyti ir paruošta, lygi, į ją sudėti visus sausus ingredientus, išmaišyti, viską maišant palikti ant vidutinės ugnies.
5
Patraukti keptuvę nuo ugnies. Apie 3/4 masės sudėti į paruoštą kepimo indą, gerai suspausti ar dėti į šaldytuvą. Likusią masės dalį pasilikti.
6
Į tą pačia keptuvę sudėti uogas, chia sėklas ir vandenį, palikti ant silpnos ugnies, išmaišyti.
7
Uogų masę sudėti ant riešutų sviesto masės, kuri buvo palikta šaldytuve, tuomet ant uogų sluoksnio uždėti likusią dalį riešutų sviesto masės.
8
Palikti šaldytuve 1 valandai. Sutvirtėjus supjaustyti į norimo dydžio sausainius.
9