Vasariškas grietinėlės ir uogų tortas

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingridientai

Pagrindui:
400 g trapių sausainių
170 g sviesto
100 g lazdynų arba kitų riešutų
Viršutiniam sluoksniui:
450 ml plakamosios grietinėlės
360 ml natūralaus jogurto
3 šaukštai miltelinio cukraus
6 šaukšteliai želatinos
dubenėlis šviežių uogų (braškių, gervuogių, aviečių, serbentų)
Papuošti:
½ plytelės baltojo šokolado
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti
ADSENCE HERE

Gaminimo eiga

1
Grūstuve ar elektriniu trintuvu sutrinkite sausainius, sumaišykite juos su maltais riešutais ir išlydytu sviestu. Masę dėkite į torto formą ir suspauskite. Pusvalandį palaikykite šaldytuve, kad pagrindas sustingtų.
2
Želatiną užpilkite nedideliu kiekiu šalto vandens ir palikite išbrinkti. Grietinėlę išplakite. Kai ims standėti, suberkite miltelinį cukrų ir pabaikite plakti. Įmaišykite jogurtą, keletą nuplautų ir gerai nudžiovintų uogų. Išbrinkusią želatiną pakaitinkite, kad visiškai ištirptų, atvėsinkite ir supilkite į grietinėlės ir jogurto kremą. Išmaišykite ir supilkite kremą ant sustingusio trupinių pagrindo. Tortą laikykite šaldytuve, kol visiškai sustings.
3
Tortui papuošti vandens vonelėje įdėtame dubenyje ištirpdykite šokoladą. Uogas sudėliokite ant torto viršaus ir apliekite šokoladu. Skanėstą dar kurį laiką palaikykite šaldytuve, kad sustingtų šokoladas.