Velykinis keksas

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Minkštas, purutis, kvepiantis ir ryškiai geltonas naminis Velykinis keksas puikiai papuoš Jūsų šventinį stalą ir nudžiugins svečius. Siūlome išmėginti ir pasigaminti :)

Ingridientai

3 puodeliai miltų
100 g citrininio pudingo
2,5 puodelio cukraus
6 kiaušiniai
200 g minkšto sviesto
1 pakelis grietinės (tinka ir liesesnė)
Priedai: žiupsnelis druskos, kepimo miltelių, 2 šaukšteliai vanilės ekstrakto ir citrinos žievelės
Glajui
1,5 puodelio cukraus pudros
1 šaukštas lydyto sviesto
2 šaukštai citrinos sulčių
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti
ADSENCE HERE

Gaminimo eiga

1
Įkaitinti orkaitę iki 160 laipsnių, paruošti kepimo indą.
2
Į dubenį suberti miltus, pudingą, druską ir kepimo miltelius, išmaišyti.
3
Į kitą dubenį sudėti minkštą sviestą, suberti cukrų ir įpilti vanilės ekstrakto, viską labai gerai sutrinti ir išmaišyti maisto trintuvu.
4
Po vieną į sviesto masę mušti kiaušinius, vis plakti, taip sunaudoti visus kiaušinius ir viską kartu gerai išplakti.
5
Tuomet į šią masę pamažu suberti paruoštą miltų mišinį, nuolat pamaišyti, tuomet viską gerai išsukti kartu.
6
Galiausiai suberti patarkuotą citrinos žievelę. Gautą masę supilti į kepimo indą.
7
Kepti apie 1 val 20 min.
8
Kol keksas kepa, galima pasigaminti glajų:
9
Sudėti visus glajui reikalingus ingredientus ir labai gerai išmaišyti, kai keksas iškeps ir atvės, glaju papuošti kepinį.
10
11