Velykinis moliūgų keksas

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

kvietiniai miltai: 140 g
speltos miltai: 125 g
rudasis cukrus: 70 g
kepimo milteliai: 2 a.š.
druska
alyvuogių aliejus: 80 ml
kiaušiniai: 2
moliūgas: 200 g (stambiai tarkuotas)
natūralus jogurtas: 60 ml
citrinos žievelė: 1 citrinos (tarkuota)
romas: 1 v.š. (neprivaloma)
kondensuotas pienas: 3 v.š.
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Pirmiausia abiejų rūšių miltus sumaišome su druska bei kepimo milteliais. Tada kitame inde išplakame kiaušinius su cukrumi, jogurtu bei tarkuota citrinos žievele.
2
Tuomet miltų mišinį suberiame į kiaušinių plakinį. Labai gerai išmaišome, kad neliktų gumulėlių. Supilame alyvuogių aliejų ir sudėjau moliūgo tarkius, jei norime apšlakstome romu. Gerai išmaišome.
3
Kekso kepimo formą ištepame sviestu bei kondensuotu pienu. Tada gautą masę supilame į jau paruoštą skardą. Kepame iki laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug minutes. Kepant kekso viršus gražiai "susproginės". Kai keksas iškepa, nieko nelaukus reikia išimti iš skardos bei jį valgyti!
4
Patarimas: neišsigąskite, iškepusio kekso vidus bus minkštas, šaukštu kabinamas, o kekso kraštai - standūs. Jeigu norime saldžiau, viršų drąsiai galime aptepti kondensuotu pienu bei apibarstyti mėgstamu šokoladu.