Vengriški lietiniai

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Begalo gardūs Vengriški lietiniai pagardinti šokoladu ir romu.

Ingredientai

Tešlai:
miltai: 1/2 stiklinės
kiaušiniai: 1
cukrus: 1 šaukštelis
pienas: stiklinė
sviestas: 50 g kepti
Įdarui:
cukrus: 100 g
pienas: šlakelis
graikiniai riešutai: 100 g
razinos: 1 šaukštas
romas: 1 šaukštas
apelsino žievelė: 1 šaukštelis (tarkuota)
Padažui:
Šokoladas: 50 g
kakavos milteliai: 25 g
kiaušinio tryniai: 2
cukrus: 75 g
pienas: 2 stiklinės
grietinėlė: 1/4 stiklinės
miltai: 1 šaukštelis
romas: 1 šaukštelis
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Užmaišykite skystą lietinių tešlą ir iškepkite blynus.
2
Graikinius riešutus nuplikykite, sukapokite ir sumaišykite su rome išmirkytomis razinomis, pienu, cukrumi, apelsinų žievelėmis - pieno pilkite tiek, kad įdaras išeitų vidutinio tirštumo.
3
Tada dėkite įdarą ant kiekvieno blyno, susukite vamzdelius ir pakepkite juos ant sviesto.
4
Padažui trynius išsukite su cukrumi ir miltais, pilkite pieną ir grietinėlę, viską pakaitinkite ant nedidelės ugnies, nuolat maišykite ir neužvirkite.
5
Kai ims tirštėti, berkite tarkuotą šokoladą, kakavą, pilkite romą.