Veršiena su salierais

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Pietums siūlome puikią Veršiena su salierais.

Ingridientai

1 kg veršienos be kaulų,
100 ml alyvų aliejaus,
2 smulkinti svogūnai,
700 g salierų gumbų bei lapų,
po žiupsnelį maltų pipirų,
druskos.
Padažui:
2 kiaušinių tryniai ir 1 baltymas,
3/4 stiklinės citrinų sulčių,
2-3 šaukštai kukurūzų krakmolo.
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti
ADSENCE HERE

Gaminimo eiga

1
Supjaustykite porcijomis nuplautą bei nusausintą veršieną.
2
Gilioje keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite svogūnus, tuomet sudėkite mėsos gabalus, apkepkite juos iš abiejų pusių po 4 min., įpilkite 3/4 stiklinės verdančio vandens ir patroškinkite.
3
Susmulkintus salierus palaikykite verdančiame vandenyje apie 10 min., nuvarvinkite ir prieš baigdama troškinti sudėkite ant mėsos.
4
Paruoškite padažą: į plakamus kiaušinius supilkite citrinų sultis, krakmolą ir be paliovos plakant po truputį supilkite sultis, susidariusias troškinant mėsą.
5
Išimkite mėsą iš keptuvės ir sudėkite į serviravimo lėkštę.
6
Trumpai pakaitinkite padažą, kad sutirštėtų, ir užpilkite ant mėsos.