Virtų bulvių blynai su grybų padažu

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

1 kg bulvių
2 kiaušinių
1 puodelio miltų
100 g grybų (idealu – baravykai, šilbaravykiai)
svogūno
česnako
čili
50g sviesto (arba alyvuogių aliejaus)
1 indelio grietinėlės
50 g kieto sūrio
cukraus (arba a.š. medaus)
krapų
petražolių
pipirų
druskos
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Išverdame bulves su lupenomis. Atvėsusias nulupame, sutriname (arba sumalame). Įmaišome du kiaušinius, šaukštelį druskos, juodųjų pipirų žiupsnį ir miltus. Tešla vis dar bus limpanti prie rankų, nedėkite daugiau miltų, nes blynai gausis per kieti.
2
Ant darbinio stalo pilame saują miltų. Miltais apibarstome didelį virtuvinį šaukštą, kabiname bulvių tešlos ir dedame į miltų krūvelę. Atsargiai voliojame miltuose, suformuojame kepimui blyną, kad gautųsi plokščias maždaug cm storio paplotis. Dedame į keptuvę su įkaitintais riebalais. Kepame ant vidutinės ugnies kol gražiai apskrunda iš abiejų pusių. Taip sukepame visus virtų bulvių blynus.
3
Gaminame blynams padažą: grybus smulkiname ir atidedame į šoną. Keptuvėje įkaitiname sviestą arba aliejų, jame ant nedidelės ugnies troškiname smulkintus svogūnus, kol šie suminkštėja ir pradeda ruduoti. Sudedame supjaustytus grybus, ir toliau viską kepiname. Pabaigoje užpilame sultinį, dar porą minučių viską troškiname. Pasūdome, įberiame truputį cukraus, grūstų juodųjų pipirų, česnako ir čili. Pabaigoje supilame grietinėlę. Jei padažas per skystas, sutirštiname jį šaukšteliu krakmolo, ištirpinto poroje šaukštų šalto vandens. Išjungiame ugnį, suberiame smulkintas prieskonines žoleles. Į stalą teikiame šiltą patiekalą, pagardintą sūriu. Skanaus.