Virtų bulvių cepelinai

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

Tešlai:
2 kg virtų su lupena bulvių
2 kiaušinio trynių
Krakmolo tiek, kad sudarytų 1/4 bulvių masės, apie 250 g
Įdarui:
500 g virtos vištienos
Virta morka
Svogūnas
Druska
pipirai
100 ml sultinio nuo mėsos
Sviesto šaukštas
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Bulves nulupti, sumalti mėsmale, suminkyti kartu su tryniais, krakmolu ir druska. Masė beveik nelimpa prie rankų.
2
Mėsą sumalti, morką taip pat, supilti sultinį, druską, pipirus. Svieste pakepti smulkiai pjaustytą svogūną ir viską sumaišyti. Įdaras turėtų būti sūrokas, jaustis pipirai... bet jau čia kaip kas mėgsta.
3
Drėgnomis rankomis formuoti nedidelius cepelinus. Dėti į verdantį pasūdytą vandenį ir virti, kai jau iškils, minučių.
4
Patiekti su rūkytų lašinukų ir svogūno padažu bei grietine, arba išlydyti keptuvėje sviesto, grietinės, pasūdyti ir užpilti cepelinus.