Vištiena grietinėlės padaže

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Vištiena - daugelio mėgstama labai skani mėsytė. Tačiau, jei Jums pabodo tradiciniai kepsneliai, karbonadai, troškiniai iš vištienos, išmėginkite šį naują patiekalą - spalvingą, sultingą, aromatingą ir labai labai skanią vištieną grietinėlės padaže!

Ingridientai

1 kilogramas vištienos krūtinėlės
2,5 puodelio smulkintų brokolių
300 ml grietinėlės (ją galima pasigaminti namuose iš pieno, šiek tiek grietinės ir sviesto)
4 skiltelės sutarkuoto česnako
40 g sviesto
100 ml vandens
Priedai: druska, vištienos prieskoniai, paprikos prieskoniai, šiek tiek citrinos sulčių ir žalumynų
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti
ADSENCE HERE

Gaminimo eiga

1
Vištienos krūtinėlę pamarinuoti: apibarstyti druska, pipirais, paprikos milteliais,ištrinti ir palikti.(Tai geriausia padaryti iš vakaro, nes mėsytė būna daug skanesnė ir geriau išsimarinavusi).
2
Įkaitinti keptuvę, įdėti 20 g sviesto, sudėti vištienos krūtinėlę. Apkepti ant vidutinės ugnies apie 5 min, kad šiek tiek paruduotų.
3
Iš keptuvės išimti vištieną, į tą pačia keptuvę sudėti likusį sviestą, suberti tarkuotą česnaką, šiek tiek apkepti, tuomet supilti grietinėlę ir vandenį. Išmaišyti.
4
Kai česnakas šiek tiek pasitroškins, grąžinkite vištienos krūtinėlę į keptuvę, suberkite brokolius, pagardinkite norimais priedais, uždenkite dangtį ir troškinkite vištieną ant silpnos ugnies 10-15 min.
5
Patiekite su ryžiais, bulvėmis ar kitaip, kaip mėgstate :) Skanaus!