Vištienos kroketai

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Iš kokių tik nebūna patiekalų iš vištienos: kepsniai, maltinukai, troškiniai ir dar daugybė kitų, o mes siūlome išmėginti naują idėją, ką pasigaminti iš vištienos - traškius, su minkštu įdaru, lengvai ir greitai pagaminamus, daug ingredientų nereikalaujančius vištienos kroketus!

Ingredientai

50-70 g sviesto
Pora vištienos krūtinėlės filė
1 svogūno galva
1-2 morkos
50 g žirnelių (jei turite užšaldytų, jei ne puikiai tinka ir konservuoti)
50 g miltų
2 puodeliai pieno
Plaktas kiaušinis, miltai ir džiūvėsėliai apvoliojimui
Druska, pipirai pagardinimui
Aliejus virimui
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Įkaitinkite keptuvę, joje išlydykite sviestą ir suberkite kubeliais pjaustytą vištieną, tuomet suberkite pjaustytą svogūną, pamaišykite, tuomet sudėkite pjaustytas morkas, suberkite žirnelius, suberkite miltus, pamaišykite, pagardinkite prieskoniais. Supilkite pieną, šiek tiek palaikykite ant ugnies, o tuomet sudėkite visą keptuvės turinį į indą ir šiek tiek atvėsus įdėkite į šaldytuvą, kad pastingtų.
2
Pasiruoškite tris dubenėlius: išplaktu kiaušiniu, miltais ir džiūvėsėliais.
3
Vištienai ir daržovėms pastingus, suformuokite rutuliukus, apvoliokite miltais, tuomet kiaušinyje ir džiūvėsėliuose.
4
Kepkite įkaitintame aliejuje, kol gražiai paruduos. Aliejaus perteklių nusausinkite.
5
Skanaus!