Vištienos sparneliai aštriame padaže

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingridientai

vištienos sparneliai: apie 600 gramų (6 sparneliai)
druska
pipirai
aliejus
pomidorų padažas: 8 valgomieji šaukštai
sojų padažas: 4 valgomieji šaukštai
balzaminis actas: 3 valgomieji šaukštai
čili ir česnakų padažas: 3 valgomieji šaukštai (pvz. „Thai Choice“)
medus: 2 valgomieji šaukštai
citrinos sultys: 1/2 citrinos
kajeno pipirai: 1/2 valgomojo šaukšto
česnakas: 2 skiltelės
konservuoti čili pipirai: 3
svogūnų laiškai
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti
ADSENCE HERE

Gaminimo eiga

1
Pirmiausia vištienos sparneliams nukirpkime galiukus bei padalinkime sparnelius į dalis (pjaukime aštriu peiliu ties sulenkimais). Tuomet pabarstykime druska, pipirais ar kitais mūsų mėgiamais prieskoniais. Prieskonius gerai įtrinkime į mėsą ir padėkime į šaldytuvą kuriam laikui. Geriausia sparnelius marinuoti bent per naktį.
2
Tada gerai įkaitinkime aliejų, sudėkime vištienos sparnelius ir kepkime iš abiejų pusių, kol vištiena gražiai apskrus.
3
Tol kol sparneliai kepa, sumaišykime visus padažui skirtus komponentus: pomidorų padažą, medų, sojos padažą, balzaminį actą, čili ir česnakų padažą, citrinos sultis, kajeno pipirus.
4
Kai sparneliai jau iškepė ir gražiai apskrudo, į keptuvę suberkime smulkiai supjaustytas česnako skilteles, pakepkime, kol česnakas taps gražios aukso spalvos bei supilkime jau mūsų paruoštą padažą. Tada sumažinkime ugnį bei patroškinkime maždaug arba minutes.
5
Galiausiai į lėkštę dėkime sparnelius, užpilkime juos padažu ir papuoškime smulkintais čili pipirais ir svogūnų laiškais. Ragaukite su visa šeima arba užsukusiais svečiais. Labai skani vištiena!