Vištienos vėrinukai su riešutų padažu

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

vištienos krūtinėlė: 1 vidutinio dydžio
česnakas: kelios skiltelės
sojos padažas
pipirai
druska
Padažui:
žemės riešutai: saujelė
česnakas: kelios skiltelės
vanduo: pora šaukštų
aliejus: 1 arbatinis šaukštelis
pomidorų tyrė
druska: žiupsnelis
cukrus: žiupsnelis
citrinos sulčių: pusės citrinos
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Pradžioje gerai sumalkime žemės riešutus, suberkime juos į dubenėlį, tuomet įliekime vandens, aliejaus, dėkime pomidorų tyrės, smulkiai sukapoto česnako, įberkime druskos, pipirų, tada supilkime išspaustos citrinos sultis bei viską labai gerai sumaišykime.
2
Antrame etape vištienos krūtinėlę supjaustykime vidutinio dydžio kubeliais, įtrinkime prieskoniais (galime užberti ir smulkinto čiobrelio), apiberkime smulkiai supjaustyto česnako griežinėliais bei palikime maždaug pusvalandžiui. Vėliau suverkime vištienos gabalėlius ant iešmelių (po maždaug tris ar keturis gabalėlius).
3
Galiausiai įkaitinkime keptuvę, įpilkime šiek tiek aliejaus, sudėkime į keptuvę vėrinukus ir gerai prispauskime. Pakepinkime abi puseles, kad šiek tiek apskrustų, apšlakstykime sojos padažu, tuomet uždenkime keptuvę dangčiu bei ant mažos kaitros palikime kepti kažkur minutes. Po to palikime keptuvėje dar minutėms, o į stalą patiekime su virtomis bulvėmis arba šviežiomis daržovėmis. Ragaujam! :)