Vytintas, džiovintas naminis skilandukas

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

kiauliena: 2.5 kg
druska
cukrus: nubrauktas šaukštelis
juodieji pipirai
kvapieji pipirai
muskatas: žiupsnelis
brendis: 1 šaukštas
česnakas: 1 galvutė
kiaulės pūslė
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Pirmiausia kiaulės pūslę nuplaukime, išverskime, su kempinėle ir druska atsargiai išplaukime vidinę pusę. Norėdama panaikinti kvapą, ją dar per naktį palaikykime šaldytuve, ištrinkime druska, pipirais bei česnakais. Prieš gaminandami vėl gerai išplaukime, nuvalykime bei atverskime vėl atgal.
2
Skilandžio gamyba labai subtilus reikalas. Viskas privalo būti labai švaru ir nedrėgna. Mėsos plauti niekada negalima. Ją supjaustykime kubeliais.
3
Paruoškime druskos, cukraus, brendžio, prieskonių, česnakų mišinį bei įmaišykime į mėsą neminkydami. Tada kelias valandas palaikykime uždengtą mėsą kur nors vėsiai, kad ši "susigyventų".
4
Tuomet mėsą į pūslę kiškime dešrų kimšimo tūbele. Privalome elgtis labai atsargiai - nuolat išleisdami iš pūslės orą, pūslę vis masažuokime, kimškime taip, kad nebūtų oro tarpų, nes kitaip patiekalas nesigaus. Standžiai prikimštą užriškime.
5
Po to kelias dienas palaikykime šaltai, vis pavartykime. Po to pagaminkime medines lenteles, jomis skilanduką suspauskime ir pakabinkime.
6
Geriausiai paruošta gaminį apie mėnesius vytinti vėsioje vietoje (sklepe ar panašiai). O Po to jau galima džiaugtis pačiu nuostabiausiu skoniu.