Žagarėliai

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Žagarėliai žinomi ne tik vaikams ar jų tėveliams, žinomi ir močiutėms bei seneliams. Atrodo, jog tai senas receptas, kuris gali būti perduodamas iš karto s įkartą ir vis tobulinamas, tačiau žagarėliai nenusibosta ir visada skanu jais pasisaldinti. Tai vienas paprastesnių jų receptų, tačiau pagardinti galima labai įvairiai, tai priklauso nuo Jūsų skonio ir fantazijos.

Ingridientai

300 ml kefyro
3 kiaušiniai
400 g mitų (priklauso nuo tešlos konsistencijos)
1 stiklinė cukraus
1 šaukštelis sodos
2 šaukšteliai grietinės
Aliejus kepimui arba virimui
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti
ADSENCE HERE

Gaminimo eiga

1
Kiaušinius išplakti su cukrumi. Supilti kefyrą su grietine, išplakti.
2
Suberti miltus su soda, išminkyti.
3
Tešlą palikti 10-20 min.
4
Iškočiojus tešlą supjaustyti ir formuoti žagarėlius.
5
Galima kepti keptuvėje arba virti įkaitintame aliejuje.