Žemaičių blynai su mėsa

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingridientai

bulvių: 1 kilogramo
kiaušinių: 1
miltų: 3 valgomųjų šaukštų
virtos kiaulienos: 400 gramų
svogūnų: 1
sviesto: 1 valgomojo šaukšto
maltų džiūvėsių: 2 valgomųjų šaukštų
aliejaus: 3 valgomųjų šaukštų
druskos: 1 arbatinio šaukštelio
pipirų: 1 arbatinio šaukštelio
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti
ADSENCE HERE

Gaminimo eiga

1
Pirmiausia bulves nulupame, išverdame, šiek tiek atvėsiname bei sutriname grūstuvu arba sumalame mėsmale. Tada įmušame kiaušinį, įberiame miltus, pasūdome bei gerai išminkome.
2
Tuomet sumalame virtą mėsą. Svogūną smulkiai supjaustome bei pakepiname svieste. Sudedame svogūnus į maltą mėsą, pasūdome, pagardinkite pipirais pagal skonį bei gerai išmaišome.
3
Iš maltų bulvių tešlos padarome norimo dydžio paplotėlius, dedame šaukštą mėsos įdaro, užlenkiame kraštus bei suformuojame pailgą blynelį. Lėkštėje sumaišome šaukštą miltų bei du šaukštus džiūvėsėlių, apvoliojame mišinyje blynelius. Kepame keptuvėje ant vidutinės ugnies, kol blyneliai gražiai apskrus. Galiausiai patiekiame su liesu jogurtu arba grietine (mums labiau patinka su grietine).
4
Patarimas: žemaičių blynus galima įdaryti maltos paukštienos arba grybų įdaru (pagal kiekvieno skonį). Grybus apverdame arba pakepiname keptuvėje, jei naudojame pievagrybius, susmulkiname ir sumaišome su kepintais svogūnais. SKANAUS! :)